Over de auteur

Hobbyauteur is in dit geval misschien een beter woord, want verdienen doe ik er niets mee, ik ben geen auteur/schrijver in de beroepsmatige zin van het woord. Ik heb gewoon een baan bij een groothandel in een bedrukking systeem. Dat is nogal nietszeggend misschien maar kijk maar eens op www.themagictouch.nl. Hiervoor heb ik gewerkt als juwelier in Düsseldorf, Amsterdam en Alkmaar. Door wat omzwervingen die ik u hier verder zal besparen ben ik bij mijn huidige werkgever terecht gekomen waar ik nooit meer ben weggegaan en waar ik het nog altijd zeer naar mijn zin heb.

Het feit dat ik geboren ben op de Prinsengracht in Amsterdam maakt dat ik me in mijn hart nog steeds Amsterdammer voel. Ik woon er echter al jaren niet meer en ben inmiddels al geruime tijd kaaskop in het noord-Hollandse Alkmaar. En dat bevalt heel erg goed. Het is eigenlijk een soort Amsterdam light. Veel van de zelfde dingen die een stad leuk maken maar dan in veel kleinere hoeveelheden. Maar wel met het voordeel dat je met een goede 20 minuten fietsen op het strand bent. En in dezelfde tijd sta ik in het centrum van A’dam als ik het echt niet meer zonder de grote stad red.

Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden en ik rommelde af en toe wel wat. Vooral de laatste tijd zocht ik naar een manier om wat meer structuur te krijgen in het rommelen. Om de stukjes en losse ideeën te vormen tot een echt verhaal. Dat leidde tot deze bescheiden website die ik, niet gehinderd door veel kennis van zaken, in elkaar gedraaid heb. Met dank aan WordPress, Google en mensen in mijn omgeving met meer ervaring op dit gebied. Op de website en het schrijfwerk is nog veel aan te merken, in ieder geval door mezelf want net als het schrijven ben ik ook met het bouwen van websites betrekkelijk onervaren. Maar dat is juist het leuke van dit project. Het is een combinatie van 2 leerprocessen die ik allebei leuk vindt. Dus op- en aanmerkingen over zowel de website als de verhalen zijn welkom evenals ideeën en grappige anekdotes die weer tot nieuwe verhalen kunnen leiden. Ik hoor graag van u!

Bart handtek

Bart de Jong

 

9 Reacties op Over de auteur

 1. Mascha schreef:

  Hoi Bart!

  Wat goed dat je deze website hebt opgezet! Je kent me als computer analfabeet, dus het ziet er mijn inziens al heel snel proffesioneel uit. Dat klinkt niet echt als een compliment he. Maar ik vind serieus dat je trots mag zijn op jezelf. Het ziet er goed uit! En ik vond het verhaal over Walter idd ontroerend! Heel veel succes verder! Ik verheug me erop om een volgend item te lezen!

  Liefs, Mascha

 2. Bob schreef:

  Laat maar komen, die verhalen, Bartster! Ik ken jou, ik ken internet en die laatste kan wel iets meer van dat eerste gebruiken! Go get them!

  Bob

 3. Thea Plum schreef:

  Hallo Bart,

  Onze complimenten voor de verhalen, website en jouw creativiteit.
  Niet geweten dat je zo goed verhalen kon schrijven. Een verborgen talent of sluimerde dit idee al langer? We kijken uit naar meer belevenissen.

  Veel liefs André en Thea

 4. Wendy schreef:

  Hey Bart,

  Ik ben misschien wel de laatste van wie jij een bericht verwacht, maar hopelijk niet minder gewenst. Ik wil gewoon even zeggen dat ik het heel leuk en stoer vind dat je je hart volgt en gewoon de stoute schoenen hebt aangetrokken om op deze manier meer mensen van je verhalen te laten genieten. Ik heb onlangs helemaal in een deuk gelegen om je Ninja Mug verhaal op facebook en ik ken genoeg columns in gerenommeerde tijdschriften die minder leuk geschreven waren dan dit verhaal. Het gevolg is wel, dat jij nu bijna iedere avond de laatste bent waar ik aan denk als ik compleet gefrustreerd naar een zoemend “lullaby” liedje luister in mijn linker oor. ;-)

  Maar desalniettemin wens ik je heel veel succes en zal ik je volgende verhaal zeker lezen!

  Groetjes,
  Wendy Verbeek (vriendin Monique)

 5. Ron schreef:

  Goedemiddag
  Tijdens check op het web voor onrechtmatig gebruik van mijn foto’s kwam ik op uw site terecht.
  Betreft de foto van kermis in Alkmaar van 27 sept. 2013.
  Graag even uw email adres waar ik de factuur naartoe kan sturen en ter bevestiging de printscreen.
  Groeten
  Ron

  • Bart schreef:

   Beste Ron,
   Hartelijk dank voor uw bericht. Ik was mij er niet van bewust de foto onrechtmatig te gebruiken. Vanzelfsprekend heb ik deze direct verwijderd van de website. Mijn excuses.
   Met vriendelijke groet,
   Bart de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>